Omgeving Aguilas

 

Aguilas aan de costa Calida

Aguilas is een bijzondere havenstad en een populaire vakantiebestemming voor vele Spanjaarden. De plaats wordt niet overspoeld door massa toerisme en heeft daardoor het unieke Spaanse karakter 
kunnen behouden. Met meer dan 30 kilometer kustlijn en een gemiddelde  temperatuur van 20C. Aguilas is een perfecte bestemming in de Murcia regio en een genot voor strand liefhebbers. 
Aguilas is gelegen aan de Costa Calida, de warmste  kust van Spanje. Nog juist in de provincie Murcia, gelegen tussen Alicante en Almeria, begint 2 km naar het zuiden de streek Andalucia.
De zonovergoten kust heeft vele prachtige baaien, schitterende zandstranden en sportieve rotspartijen met holenwoningen

Unieke natuurgebieden aan de kust bij Aguilas

In de buurt van Aguilas zijn vijfendertig inhammen, rotsachtige klippen in zee en zandstranden. De stad heeft 2 beschermde natuurgebieden; het regionale park van Cabo Cope en het beschermde land van Las Cuatro Calas. In het centrum van de stad liggen stranden, zoals dat van Las Delicias. En vlakbij, tegenover de golfbreker van El Hornillo, ligt het eiland El Fraile, een klein eiland, interessant voor duikers. Ten oosten van Águilas is een interessant kustgebied, waar Puntas de Calnegre zich bevindt. Samen met Cabo Cope is Puntas de Calnegre een regionaal park sinds 1992. Het heeft schone zandstranden en kristalhelder water. 

Diepzee duiken in Aguilas

Voor strand en oceaan liefhebbers zijn meer tractaties voorradig. Per auto is alles goed bereikbaar , zo zijn er verlaten inhammen en stranden bij  La Higuera, La Carolina, Mar Menor of Calabardina met kristalheldere wateren. Dit gebied is een van de beste aan de Middellandse-Zee voor het duiken met een zuurstoffles, vooral bij Fraile eiland en het gebied rondom de rots van Cape Cope.
 

Natuurpark Sierra de Espuna in Murcia
In de directe omgeving vindt u mooie natuurparken: zoals het relatieve onbekende schitterende bergachtige park de Sierra Espuna www.sierraespuna.es/ , natuurgebied Cabo de Gata www.degata.com/ en Sierra de Los Filadres,  www.venavera.com/ kleine dorpjes met cultuur en keramiek-werkplaatsen zoals Mojacar en Sorbas. Ook als uitgangspunt voor een bezoek aan Cartagena, Ronda, Granada met zijn wereldberoemde Alhambra, de Sierra Nevada waar u met de auto tot op 3000 m hoogte kunt komen, is Aguilas een uitstekende keus.

 

Foto's van het vakantiehuis en de omgeving

  • Buitenterras overdekt van andere kant - By: Marianne
  • P8250222.JPG - By: Marianne
  • Huis en huisgebied van bovenste plek af gezien - By: Marianne
  • 9december06 042.jpg - By: Marianne
  • terras-voor-patio.JPG - By: Marianne
  • BILD1465.JPG - By: Marianne
  • BILD1469.JPG - By: Marianne