Michirones is een zeer populair gerecht in de regio Murcia. Het zijn grote zwarte gebakken bonen met worst, ham, Spaanse peper en Nora.
Op bepaalde tijden van het jaar zijn te vinden in bars en worden ze gegeten met zoals tapas en wijn, bijvoorbeeld in Jumilla, een dorp in Murcia.
Ingrediënten
1 kleine ui, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
500g gedroogde tuinbonen die u 48 uur laat weken
200g Chorizo gesneden in plakjes
100g dik gesneden Serrano ham
1 theelepel gedroogde rode (Spaanse) pepertjes, naar smaak, pas op kan heel pikant worden
1 liter kippenbouillon, liefst zelf getrokken, anders van een blokje
Zout en peper
1 eetlepel gehakte peterselie
2 el olijfolie
1 theelepel tomatenpuree
Verhit de olie in pan met dikke bodem. Bak de ui en knoflook goudbruin. Voeg de worst, ham en Spaanse pepertjes toe.
Laat even sudderen en voeg dan de bonen, tomatenpuree, en de bouillon toe.
Breng aan de kook en laat zachtjes koken voor 1,5 tot 2 uur, totdat de bonen zacht aanvoelen, en de saus op een lichte soep lijkt.
Voeg naar smaak en gezondheid zout en peper toe, misschien niet nodig door de zoute worst en de bouillon.
Maak het gerecht af door de gehakte peterselie erover te strooien, serveer met stokbrood.