Pollo Asado, kip in de oven

Pollo Asado, kip in de oven, is een heerlijk gerecht voor een etentje met vrienden of familie. In Murcia braden ze de kip meestal in de buitenoven in de tuin of bij het buitenhuis, terwijl er al vast wat geborreld wordt, op de zondagmiddag. Wij in Nederland kunnen de kip ook prima in de binnenoven braden. Kijk zelf even hoeveel tenen knoflook je wilt toevoegen.

1,5 kilo kip in stukken 1 strook selderij 6 kleine aardappelen 2 rijpe tomaten 2 middelgrote uien 6 eetlepels olijfolie   
1 klein glas witte wijn zwarte peper 1 groene paprika 1 rode paprika 1 bol knoflook 1 tak peterselie 1 citroen zout

 

Verdeel de kip in grote stukken, wrijf hem in met olie en zout. Leg de stukken in de braadslee, zorg dat de kippeborst met de borst naar boven centraal in de slede ligt. Schil de aardappels en de ui en snijd in grote stukken. Maak in de aardappels een inkeeping over de lengte. Voeg toe aan de braadslede, leg de stukjes naast de kip. Snijd de paprika en de selderij in kleine stukjes en voeg toe. Pers de knofloook, hak de peterselie en de tomaat, pers de citroen en voeg toe aan de slede. Voeg als laatste de wijn en de olie toe en verspreidt goed over alle ingredienten. Laat brade in de oven op 180 graden, voor ongeveer een uur, dan zijn de aardappels goudkleurig en de kip ook. Controller of de beenderen zich makkelijk los laten maken, dan is de kip goed gaar.

Foto's van het vakantiehuis en de omgeving

  • Huis en huisgebied van bovenste plek af gezien - By: Marianne
  • P8260239.JPG - By: Marianne
  • spanje_aguilas.GIF - By: Marianne
  • P8250227.JPG - By: Marianne
  • Patio - By: Marianne
  • Badkamer binnen - By: Marianne
  • Patio.JPG - By: Marianne