Yogaweek Aguilas mei 2011

Yoga in de bergen

In mei 2011 vond de eerste yogaweek plaats in ons huis in Aguilas. Door de wisselende weersomstandigheden hebben wij op diverse plekken rond het huis yoga kunnen doen. Met mooi weer was dit op het terras aan de voorkant, zoals je hier kunt zien. Zodra de zon ging schijnen, namen wij onze toevlucht tot de schaduw, op het terras aan de andere zijde. Ook zijn wij in de bergen getrokken, voor een aantal stilte sessies. Op een open plek met mineraal gesteente zijn wij op dekens gaan zitten. In mei is het prettig weer om yoga te doen in Spanje. De landerijen in de omgeving liggen er vredig bij.

Schapen

Soms wordt er gewerkt, we hoorden schapen lopen en boeren hun land bewerken. Veel bloemen kwamen de voorschijn, de bergen beginnen te ruiken naar rozemarijn en lavendel. s' nachts hoorden we wilde dieren, aparte vogels en zagen we vossen sluipen.

Van insecten heb je in deze periode nog niet zoveel last. De vliegen die er zijn, vormen een ware beproeving op je geduld en rust. Ga je door in de yogahouding, terwijl er een vlieg rond je neus zoemt, of laat je je afleiden..

Mountainbiken in Aguilas

Met mountainbikes hebben we kris kras door bergen kunnen rijden. Je komt dan echt niemand tegen. Geweldige ervaring om met de fiets naar een verlaten strand te rijden. De terugweg is wel afzien, dat is namelijk omhoog. het gaat heel gestaag en is een uitstekende training voor je beenspieren! Een mooie compensatie van al dat rekken van de yogalessen, met dat fiesten worden de spieren weer wat korter.

 

Restaurants in Aguilas

In het dorp kun je cht geweldig vis eten. Zo aan het strand, in een lokaal restaurant, waar allerlei soorten Spanjaarden komen, hele artistieke mensen (er is een gloednieuw theater/muziekgebouw in Aguilas), vissers, plaastelijke bevolking en hele families die ene verjaardag komen vieren. Het lekkerste vond ik de Calamares a la plancha, en de Sardines. Een ongewoon echte vissmaak. Maar ook de paella is heel leuk om met de groep te eten daar. Bar Costa Azul heet de plek. Aan de playa de las Delicias, in Aguilas.

Plaza de Espana

Zelden zo'n mooi dorpsplein gezien als het Plaza de Espana in Aguilas. Er staan enorme bomen op elke hoek van het plein. Het plein ligt in de dorpskern, vlak achter de haven en de centrale boulevard. Schitterende gebouwen uit begin 19e eeuw omringen het plein, dat verder is gevuld met gemoedelijke terrassen waar de Spanjaarden koffie, bier en ijsjes eten, met elkaar praten en tegenwoordig ook op beeldschermen naar voetbal kijken. In de avonduren, tussen 1900 en 2100 vond ik er het gezelligst. Dan is dit een ware ontmoetingsplaats. Ook vinden dan op vrijdag en zaterdag de kerkdiensten plaats, in de aangrenzende kerk, de Iglesia de San Jose. 

 

Foto's van het vakantiehuis en de omgeving

  • Aguilasmei2007 029.jpg - By: Marianne
  • Patio - By: Marianne
  • BILD1465.JPG - By: Marianne
  • P8250227.JPG - By: Marianne
  • Slaapkamer midden - By: Marianne
  • Buitenterras overdekt van andere kant - By: Marianne
  • spanje_aguilas.GIF - By: Marianne